U Varaždinskoj županiji broj hospitaliziranih se kontinuirano povećava – već 180 osoba na bolničkom liječenju

bolnica

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 77 od testiranih 156 uzoraka što je 50%, a testiran je ukupno 461 uzorak.

S obzirom da je to identični broj slučajeva kao i prije 8 dana, 7-dnevni broj novootkrivenih slučajeva i dalje ostaje na visokih 1499.

Ukupan broj hospitaliziranih osoba se u odnosu na jučerašnji dan povećao za novih 8. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 180 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 77 osoba na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 49 ih je u Klenovniku i 38 u Novom Marofu. Preminule su 2 osobe pozitivne na COVID-19, starije životne dobi, a bolovale su i od drugih teških popratnih bolesti.

S kućnog liječenja otpušteno je 209 osoba.

Od pojave koronavirusa u našoj županiji evidentirano je ukupno 5089 slučaja. Aktivnih je trenutno 2193.

- Izrazito zabrinjava podatak da je u samo 5 dana broj hospitaliziranih sa 141 dostigao brojku 180. Iako broj osoba na respiratoru ne raste, samo u mjesecu studenom je evidentirano 37 od ukupno 40 svih do sada umrlih COVID-19 pozitivnih osoba u Varaždinskoj županiji. S ciljem osiguravanja dodatnog adekvatnog prostora za smještaj COVID19-pacijenata s težom kliničkom slikom, od nedjelje su u upotrebi i dodatni kapaciteti u Službi za plućne bolesti u Klenovniku. S dodatnih 55 ležajeva se dostiže maksimalni kapacitet od 100 kreveta na toj lokaciji, koji podržava infrastrukturu za takve pacijente. – Stožer.

 

U nastavku ponovno šaljemo poveznicu na upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje ukazuju što učiniti ako ste pozitivni na koronavirus ili ste bliski kontakt:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/kratke-upute-sto-uciniti-ako-ste-pozitivni-na-koronavirus/

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.