Danas 205 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji

Danas 205 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda obrađen je 481 uzorak od čega je evidentirano 205 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji, što je 43 posto% pozitivnih u odnosu na broj testiranja. U proteklih 24 sata oporavilo se 157 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1.483. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 22 687 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 8 pozitivnih slučajeva, dok je epidemiološka služba na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirala COVID 19 kod 11 osoba. Testiranjima u drugim županijama prijavljene su 4 osobe koje imaju prebivalište na području Međimurja.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 95 pacijenta pozitivna na virus COVID 19, od toga je njih 10 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 10 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 11 covid pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirane su dvije preminule COVID-19 pozitivne osobe, muška osoba stara 64 godine i ženska osoba stara 92 godina, oboje sa dodatnim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 10 liječnika, 12 medicinskih sestara i 2 bolničara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 15 medicinskih sestara. U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na COVID 19 je 73 posto, popunjenost kapaciteta tercijarnog respiratornog centra je 0%.Podsjećamo da od ponedjeljka, 30.studenog naredna dva tjedna sve srednje škole na području Međimurske županije će nastavu izvoditi prema modelu „C“ (online nastava). Sve informacije nalaze se na internetskim stranicama srednjih škola.

Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8 do 20, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 372-372, koji je dostupan od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite. Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 21 sat mogu se dobiti sve informacije o koronavirusu.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.