U Varaždinskoj županiji evidentirano 258 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji evidentirano 258 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 258 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 669 uzoraka. Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 2031 novih slučajeva, a broj novo zaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je visokih 1200. Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 49%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 39%.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 269 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 118 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 24 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 23 na respiratoru, 83 ih je u Klenovniku i 44 u Novom Marofu. Preminulo je 6 osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno je do sada evidentirano 114 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

S kućnog liječenja otpušteno je 240 osoba. Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 9354. Aktivnih je 2480, a na liječenju kod kuće nalazi se 2211 osoba.

 

Jučer je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije uputio preporuku svim ravnateljima obrazovnih ustanova na području Varaždinske županije i njihovim osnivačima za donošenje odluke o organizaciji nastave na daljinu sukladno „Modelu C“ i to za više razrede osnovnih škola i sve razrede srednjih škola do 23. prosinca 2020. godine. Preporuka da u istom razdoblju nastavu organiziraju prvenstveno online upućena je i visokim učilištima na području Varaždinske županije. Prema povratnim informacijama Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, sve 33 osnovne škole kojima je Varaždinska županija osnivač već su potvrdile prelazak na online nastavu.

S obzirom da odredbe Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Varaždinsku županiju traju do 04. prosinca 2020. godine, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije uputio je Nacionalnom stožeru novi zahtjev kojim se traži i produljenje trajanja mjera iz navedene Odluke do 21. prosinca, a koje nisu obuhvaćene odredbama Odluke Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog 2020. godine.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.