Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 319 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 765 uzoraka.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 319 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 765 uzoraka.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 319 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 765 uzoraka.Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1972 novih slučajeva, a broj novo zaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je visokih 1170. Danas ć se održati i psebna press konferencija na kojoj će o stanju u Županiji govoriti Nenad Kudelić,dr. med. i ravnatelj OBV i predsjednik Stožera CZ Robert Vugrin.

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 52%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 42%.Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 262 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 120 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 21 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 20 na respiratoru, 73 ih je u Klenovniku i 48 u Novom Marofu.Preminulo je 9 osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno su do sada evidentirane 132 preminule osobe pozitivne na COVID-19, od kojih 28 tijekom prva četiri dana ovog mjeseca.S kućnog liječenja otpuštene su 263 osobe.

Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 9986. Na liječenju kod kuće nalazi se 2217 osoba.U pritivku ovog maila je i tablica s prikazom broja novih slučajeva po pojedinoj jedinici lokalne samouprave. 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je, kako već najavljeno, produžio valjanost odredbi Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama za područje Varaždinske županije, a koje su bile na snazi od 21. studenog do 04. prosinca ove godine. Nova Odluka je na snazi do 21. prosinca, a uključuje i posebne mjere za trgovine i trgovačke centre.

Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije  (04. prosinca 2020.)

 

Napominjemo da su na području Varaždinske županije na snazi i posebne epidemiološke mjere donesene također Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vrijede do 21. prosinca:

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja 

(27. studenoga 2020.)

 

 Na snazi su mjere iz svih važećih Odluka, a u područjima u kojima dolazi do određenog preklapanja primjenjuju se strože mjere.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.