Blaga stagnacija broja hospitaliziranih u Varaždinskoj županiji, Čačić zadovoljan

Blaga stagnacija broja hospitaliziranih u Varaždinskoj županiji, Čačić zadovoljan

Blaga stagnacija broja hospitaliziranih u Varaždinskoj županiji, Čačić zadovoljan - ukratko bi se moglo sažeti današnju press konferenciju u Varaždinskoj županiji gdje o uspjehu uvođenja strožih mjera govore brojke. O situaciji postepene stagnacije, koja je vidljiva 14 dana nakon početka mjera danas su govorili župan Radimir Čačić i Robert Vugrin.

Župan Čačić istaknuo je da se na razini Hrvatske to može očekivati kroz četiri-pet dana, ali i da se ne nadamo da smo problem riješili ni nakon 21. prosinca, naprotiv preporučuje da i srednje škole prijeđu na online nastavu, jer jedino savjesnim postupanjem i odgovornim pridržavanjem epidemioloških mjera možemo smanjiti broj novozaraženih.

Čačić je ponovno istaknuo da su za velike brojke odgovorni u Nacionalnom stožeru odnosno Vladi jer da je sa strožim mjerama trebalo ići puno ranije. Iako je prozvao odgovorne, ne misli da bi kazne trebale nastupiti odmah, ali smatra da će se na kraju trebati podvući crtu i vidjeti čija je bila odgovornost za takvo stanje.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 580 uzoraka. Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1882 nova slučaja, a broj novo zaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je na visokih 1120, što je i dalje gotovo dvostruko više od hrvatskog prosjeka.Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 50%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 42%. 

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 258 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 118 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 21 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 19 na respiratoru, 70 ih je u Klenovniku i 49 u Novom Marofu. Preminulo je 5 osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno su do sada evidentirane 142 preminule osobe pozitivne na COVID-19, od kojih 38 tijekom ovog mjeseca. S kućnog liječenja otpuštene su 262 osobe. Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 10472. Aktivnih slučajeva je 2369.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.