Na korak do finala kandidati projekta „Startaj Hrvatska” pokazali svoje prodajne vještine

Na korak do finala kandidati projekta „Startaj Hrvatska” pokazali svoje prodajne vještine

Pretposljednja epizoda „Startaj Hrvatska“, projekta koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca, donijela je izazov direktne prodaje za preostalih četvero kandidata. Kandidati su se okušali u direktnoj komunikaciji i prezentaciji svojih proizvoda kupcima u INTERSPAR hipermarketu. Četvero kandidata u 90 minuta trebalo je prodati što više proizvoda, a savjetima su im pomogli poznati hrvatski poduzetnici u ulozi tajnih kupaca.

U prodaji jedan na jedan prva se okušala Tijana Božović Galjanić sa svojim brandom bio snack pločica Superheraw od suhog voća, orašastih plodova te sjemenki. „Budi ustrajna, a s obzirom na ovo što sam vidio do sada, sa Superherawom neće biti nikakvih problema”, komentirao je Filip Smerdelj, poduzetnik koji je osmislio prvi photobooth u Hrvatskoj, ujedno i Tijanin tajni kupac.

Potom je Berna Storjak, zajedno sa sinom Donatom, prezentirala svoj Ghee, pročišćeni maslac dobiven višesatnim kuhanjem u kojem se odvajaju voda, mliječne bjelančevine i mliječni šećer. Dragana Lipovac, ekonomistica s iskustvom rada u špediciji i pokretačica aplikacije koja olakšava komunikaciju između proizvođača, poduzetnika i transporta, savjetovala im je kako osluškivati potrebe kupaca.

Martina Završki predstavila je Špajz juhe, pripremljene prema jednostavnoj recepturi, bez konzervansa i od najsvježijih namirnica s lokalnih OPG-a. Njen tajni kupac bila je Josipa Bračanov, kreativna konzultantica i nekadašnja poduzetnica. „Martina je pomalo sramežljiva. Kada prodaje, trebala bi saznati što više o kupcu”, jedan je od savjeta koje je Josipa Bračanov podijelila s Martinom.

Za pažnju kupaca borila se i Mary Novosel uz Shapello, nježnu i potpuno prirodnu aktivnu formulu proizvoda za njegu i čišćenje kućnih ljubimaca. Andrija Čolak, pokretač poznatog brenda Surf’n’Fries, bio je njezin tajni kupac. „Mary je jako draga i topla u komunikaciji, a sada je na redu poliranje prodajnih tehnika”, poručio je nakon susreta s Mary Novosel.

Proizvodi se mogu pronaći i kupiti na posebnim policama u svim INTERSPAR i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Svaka kupnja čini razliku i utječe na to koji će kandidat odnijeti titulu HIT proizvoda 2020. Sljedeće subote na rasporedu je i finalna emisija u kojoj će se doznati pobjednik jedinstvenog i uzbudljivog projekta „Startaj Hrvatska” koji je osmero kandidata promijenio živote

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.