U Hrvatskoj 3.363 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 2.864 osobe

U Hrvatskoj 3.363 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 2.864 osobe

U protekla 24 sata zabilježena su 3.363 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 25.035. Među njima su 2.864 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 295 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 3.520 osoba, a testirano je njih 9.767.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 175.886 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 3.363 u protekla 24 sata. Do danas 148.211 osoba se oporavilo, od toga 3.520 u protekla 24 sata. U protekla 24 sata preminulo je 78 osoba, dosad 2.640 osoba. Do danas su ukupno testirane 882.282 osobe, od toga 9.767 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 59.388 osoba. Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dostupne su na poveznici.
 
Novi dnevni rekord u svjetskom žarištu broj 1 - Sjedinjenim Američkim Državama - 220 tisuća novozaraženih i 2700 preminulih. Amerikanci nestrpljivo čekaju početak cijepljenja. Iako ono neće preko noći riješiti probleme, moglo bi biti spas u zadnji čas za zdravstveni sustav, piše HRT: https://vijesti.hrt.hr/688949/novi-dnevni-rekord-u-svjetskom-zaristu-broj-1
Samo u posljednja četiri dana u SAD-u se broj zaraženih povećao za milijun, dovodeći zdravstveni sustav na rub kolapsa.

Novi crni rekordi zabilježeni su u trenutku kada Američki centar za kontrolu bolesti donosi preporuku da se trebaju cijepiti svi stariji od 16 godina. Od sutra počinje distribucija cjepiva na 636 lokacija diljem zemlje.

- Veličanstven tjedan za sve nas jer ćemo distribuirati američkim građanima prvih milijun doza cjepiva. A svaki sljedeći tjedan imat ćemo sve više doza spremnih za distribuciju. Pripremamo se također za fazu uvođenja Modernina cjepiva ako dobije odobrenje, kaže general Gus Perna, zapovjednik operacije distribucije cjepiva "Warp Speed".

Talijanski znastvenici pronašli su više dokaza koji pokazuju da se koronavirus u njihovoj zemlji pojavio još u studenom prošle godine, tri mjeseca prije prvog službeno zabilježenog slučaja. Zaraženi 4-godišnjak iz Milana za kojeg se mislio da ima ospice, bio je jedan od neriješenih slučajeva kojima su se bavili znanstvenici. Doveden u bolnicu krajem studenog sa simptomima kao što su otežano disanje i osip.

Italija je inače u Europi pretekla do sad prvu na crnoj listi Veliku Britaniju, ali s obzirom na to da se u posljednjih tjedan dana broj zaraženih smanjio za petinu, u pet regija su odlučili ublažiti restriktivne mjere. Među njima su Lombardija i Kalabrija.

U Španjolskoj je policija provodila pojačane kontrole u glavnom gradu jer je, unatoč restrikcijama, tisuće građana stiglo u centar radi kupovine.

Albanci nastavljaju prosvjedovati zbog zabrane javnih okupljanja i traže ostavku ministra unutarnjih poslova nakon policijskog ubojstva 25-godišnjaka koji je prekšio policijski sat. Već danima traju sukobi prosvjednika i policije koji su pokušavali zaštititi zgrade vladinih institucija. Ozlijeđenih je bilo na obje strane.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.