Propusnice se uvode 23. prosinca u ponoći, a sustav e-propusnice od ponedjeljka

malenica

- Propusnice se uvode 23. prosinca u ponoć, a odluka o propusnicama ne odnosi se na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalno, opskrbu plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje. Propusnice izdaju županijski stožeri civilne zaštite ovisno od mjesta prebivališta ili boravišta, a ostaju na snazi do 8. siječnja 2021.,ističe predsjednik nacionalnog stožera CZ Davor Božinović.

Građani Grada Zagreba mogu bez propusnice do krajnjih granica Zagrebačke županije.Prilikom ulaska/izlaska iz županije treba se držati mjera, imati identifikacijsku iskaznicu kojom se dokazuje kategorija ili propusnicu.
"Ovo nije odluka kojom se uvode propusnice, već zabranjuju putovanja. Propusnice služe za neodgodive slučajeve i bitne za funkcioniranje države i društva. Poanta je da damo dodatnu poruku građanima da se suzdrže putovanja i proslava", naglasio je Božinović.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je kako će sustav e-propusnica biti spreman za korištenje od ponedjeljka, 21. prosinca, što je dva dana prije nego što Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stupi na snagu.    

Sustav e-Propusnice https://www.koronavirus.hr/sustav-e-propusnice/879

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.