Potres amplitude 6,3 po Richteru u Petrinji osjetio se i u cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji, ima i mrtvih / HRT UŽIVO

potres prvi
rogramere.

Potres amplitude 6,3 po Richteru u Petrinji osjetio se i u cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji: Još jedan težak dan za našu zemlju. Snažan potres s epicentrom devet kilometara od Siska, a 46 kilometara od Zagreba snažno je protresao Sisačko-moslavačku županiju i šire zagrebačko područje. Snaga potresa procjenjuje se na 6,3 prema Richteru, a dogodio se u 12 sati i 19 minuta na dubini od 10 kilometara.

Zbog potresa u Hrvatskoj preventivno zaustavljena nuklearka Krško

Protresao se i Sisak, Zagreb, Varaždin, osjetio se i diljem Slovenije i sve do Beograda u Srbiji. U Petrinji je stanje katastrofalno. Mnogi su i ozlijeđeni, a pod ruševinama ima i nestalih. Zasad je poznato da je jedna djevojčica stradala. Gradonačelnik Petrinje očajnički traži pomoć.
- Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen potpuno. Mrtvu djecu imamo. To se ne može opisati. Ovo je kao Hirošima. Trebaju nam vatrogasci, ne znamo što je ispod površina, na jedan auto je pao krov, trebamo pomoć izjavio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Evo i objave razgovora s gradonačelnikom Dumbovićem s HRT-a: https://vijesti.hrt.hr/694535/moj-grad-je-razrusen-ovo-je-hirosima-trebamo-pomoc

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.