Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok prvog je dana nove godine tradicionalno obišao dežurne službe

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok prvog je dana nove godine tradicionalno obišao dežurne službe

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok prvog je dana nove godine tradicionalno obišao dežurne službe u gradu Varaždinu.Posjetio je Opću bolnicu Varaždin gdje ga je primio ravnatelj dr. Nenad Kudelić kojem je uručio donaciju Grada Varaždina u svrhu kupnje bifazičnog defibrilatora s monitorom vrijednog 28.978 kuna.

Gradonačelnik je zaželio svako dobro svim građanima grada Varaždina u novoj godini, kao i djelatnicima OB Varaždin. „Zahvaljujemo prije svega svim liječnicima, medicinskim sestrama, svom zdravstvenom i ostalom osoblju, ravnatelju, glavnoj sestri, ali preko njih i svim drugim službama čiji su djelatnici ovu noć bili odvojeni od svojih obitelji i bdjeli nad nama i našom sigurnošću. Ovo je prilika da zahvalimo i na svemu što su tijekom godine za nas učinili liječnici i ostalo medicinsko osoblje. Gotovo nadljudskim sposobnostima uspjeli su održati sustav. Pokazalo se koliko je važno imati dovoljno liječnika i sestara.“ – rekao je gradonačelnik. Istaknuo je kako Grad Varaždin, iako nema ovlasti nad zdravstvom, svake godine pomaže donacijama, a gradska tvrtka Varkom svojim je sredstvima nedavno nabavila i respirator za bolnicu. Najavio je kako će se nastaviti s projektom dodjele stanova za liječnike ili medicinsko osoblje: „Ove smo godine odlučili kupiti defibrilator, ali spremni smo i započet ćemo u proljeće s rekonstrukcijom još četiri stana za potrebe liječnika.

Također smo spremni odazvati se i za sve druge akcije za pomoć bolnici, kao i pri kupnji respiratora. Suradnja između OB Varaždin i Grada je dobra, i u ovom zajedništvu, gledajući na potrebe naših građana, možemo učiniti grad sigurnim.“ Ravnatelj je zahvalio gradonačelniku na podršci koju Grad Varaždin kontinuirano pruža OB Varaždin u svim projektima. 

Nakon varaždinske bolnice, gradonačelnik Ivan Čehok je sa zamjenikom Zlatanom Avarom obišao Javnu vatrogasnu postrojbu Varaždin. Tamo ih je s vatrogascima dočekao zapovjednik Ivica Labaš koji je otkrio da su varaždinski vatrogasci angažirani na području Siska i Petrinje i da se svakodnevno mijenjaju ekipe. Naglasio je kako su na to područje poslali dvoje auto ljestve.

Grad Varaždin odmah je reagirao na poziv za pomoć nastradalim područjima, a gradonačelnik je najavio da će se u suradnji svih gradskih tvrtki pokrenuti obnove oštećenih kuća: „Sve naše službe od prvog su trenutka stavljene na raspolaganje, varaždinski vatrogasci odmah su krenuli na ispomoć. Ponovno smo registrirali i stare vatrogasne ljestve jer su vatrogascima trebale u ovoj akciji, što ponovno pokazuje opravdanost kupnje novog vatrogasnog vozila s ljestvama. Naši gradski vijećnici isto su se uključili i pokrenuli akcije za pomoć. Svi direktori gradskih tvrtki također su dobili zadatak da budu na raspolaganju i preko gradskih tvrtki ćemo izravno pomoći mjestima gdje je potrebna obnova, umjesto uplaćivanja sredstava na zajednički račun. Nadamo se da će se akcijama priključiti i ostale općine. Već sad imamo veliki interes i zato zahvaljujem svim građevinskim tvrtkama koje su voljne dati opremu i ljudstvo. Spremni smo krenuti u obnavljanje oštećenih kuća, a siguran sam da, kad bi i sve druge općine ili gradovi krenuli pomoći u obnovi svakoj pojedinačnoj kući, već za sedam mjeseci obnovili bi puno. Ne bih volio da se dogodi kao u Zagrebu, gdje se šest ili dvanaest mjeseci čekalo s obnovom. Planirano je i osnivanje fonda u koji će biti moguće uplatiti novčane iznose.“

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.