Medved: Vodit ćemo računa da ni jedna obitelj ne bude ostavljena

Medved: Vodit ćemo računa da ni jedna obitelj ne bude ostavljena

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u petak u potresom razrušenoj Petrinji da će Vlada voditi računa o tome da ni jedna obitelj ne bude ostavljena."Vodit ćemo računa o tome da niti jedna obitelj ne bude ostavljena", izjavio je Medved novinarima.
Zadržati odgovornost i ne zanemariti činjenicu da smo u pandemiji koronavirusa
 
Naglasio je kako treba zadržati i odgovornost te ne zanemariti činjenicu da smo u pandemiji koronavirusa. "Nemojmo klonuti duhom, imajmo snagu koja će nas nositi s povjerenjem i uvažavanjem institucija i tijela koja i ovdje iskazuju odgovor na izazove koji su prisutni", rekao je Medved. Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno, kazao je Medved zahvalivši svima koji su pomogli.
 
Važna odgovornost u komunikaciji
 
Pozvao je i na odgovornost u komunikaciji. Ne treba, ističe, slušati dezinformacije.Rekao je i kako treba poštovati organizirani sustav pomoći unesrećenima u razornome potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. "Poglavito Crveni križ skrbi o potrebitima, može se dogoditi da u nekom zaseoku tog trenutka nije došla pomoć, ali dostupnost je tu i naši djelatnici gorske službe pješice obilaze obitelji koje nemaju čak ni put. Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena i prepuštena sama sebi", rekao je. 
Medved je s predsjednikom Republike i vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga RH Zoranom Milanovićem boravio u  Petrinji. Obišao je lokaciju hotela "Pigik" gdje pripadnici HV-a pomažu u podjeli humanitarne pomoći.

foto: Ministarstvo branitelja

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.