HŠK Posušje na svom fb profilu oprostio se od svojih mladih, tragično stradalih sugrađana

HŠK Posušje na svom fb profilu oprostio se od svojih mladih, tragično stradalih sugrađana

HŠK Posušje na svom fb profilu oprostio se od svojih mladih, tragično stradalih sugrađana ovim riječima - Marija, Mia, Stipe, Ivane, Mirela, Žana, Stipe neka vas Bog dragi i anđeli čuvaju, a uz Boga i anđele vaš prijatelj i anđeo Stjepan Jukić čuvat će vas, kao što je i čuvao gol svog nogometnog kluba iz Posušja.

Velika tragedija koja je potresla cijelu Hercegovinu dogodila se u Tribistovu mjestu između Posušja i Rakitna, na dočku Nove godine. Četiri djevojke i četiri mladića u dobi od 18 do 20 godina iz obližnjih Rakitna i Posušja preminuli su nakon dočeka Nove godine u jednoj vikendici, pretpostavlja se od gušenja plinom. Za tragediju su prvi saznali mladići iz susjedne vikendice, koji su odmah pozvali policiju i hitnu pomoć.Vlasti Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu proglasile su trodnevnu žalost, a Vijeće ministara BiH odredilo je da subota 2. siječnja bude dan žalosti.

Brojne poruke i sućuti upućeni su obiteljima žrtava.Teško da možemo iznaći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za cijelu državu. Ovim putem izražavam najdublju sućut s iskrenim suosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj. Počivali u miru Božjem, napisao je u brzojavu obiteljima predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović. Premijer Andrej Plenković i Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak su izrazili o najdublju sućut obiteljima, rodbini i prijateljima nastradalih .

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.