Erste banka sa svojim dioničarima namijenila dva milijuna kuna za pomoć područjima pogođenima potresom

Erste banka sa svojim dioničarima namijenila dva milijuna kuna za pomoć područjima pogođenima potresom

Erste banka je, zajedno sa svojim dioničarima, donijela odluku o izdvajanju ukupnog iznosa od dva milijuna kuna za pomoć područjima stradalima u potresu. Milijun kuna osigurala je Erste banka, u suradnji s članicama svoje grupe u Hrvatskoj, Erste Card Clubom i Erste Leasingom, a dodatnih milijun kuna donirat će njezini dioničari, Erste Group iz Beča i Steiermärkische Bank iz Graza. Ukupni iznos bit će ravnomjerno podijeljen i uplaćen jedinicama lokalne samouprave: Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Sisku, Gradu Petrinji i Gradu Glini.

„Uz izraze suosjećanja sa svim stanovnicima pogođenih područja, a posebno s onima koji su u potresu izgubili svoje najmilije, nadamo se da će se posljedice ove velike elementarne nepogode sanirati u što je moguće kraćem roku. Na ovaj način nastojimo dati svoj doprinos te pomoći građanima i tijelima lokalne samouprave u tim naporima. Ujedno bismo željeli zahvaliti i korisnicima naše Keks Pay aplikacije, koji su se u velikom broju odazvali na poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji Zaklade Solidarna i Fonda 5.5, te donirali iznos od oko 1,9 milijuna kuna za iste namjene“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke.

Banka će u idućem razdoblju posebnu pozornost posvetiti svojim klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije. U izravnoj komunikaciji, ovisno o potrebama i okolnostima u kojima se pojedini od njih nalaze, nastojat će pronaći optimalno rješenje kako bi im pružila odgovarajuću podršku i omogućila da ovu nezavidnu situaciju što je moguće lakše prebrode. Također, nastavit će pratiti razvoj situacije na pogođenom području te, prema potrebama, adekvatno reagirati i dati svoj doprinos s ciljem normalizacije života i oporavka cjelokupne društvene zajednice.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.