U Varaždinskoj županiji 15 novih slučajeva zaraze, sutra se javno cijepi i župan

U Varaždinskoj županiji 15 novih slučajeva zaraze, sutra se javno cijepi i župan

 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 273 novih slučajeva.Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 164, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 382.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 162 uzoraka, od kojih je 63 zaprimljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 16 posto, a u svim testiranim uzorcima je 9 posto. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 115 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 29 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 7 u jedinici intenzivnog liječenja od kojih 6 na respiratoru, 50 ih je u Klenovniku od kojih 2 na respiratoru i 29 u Novom Marofu. Tijekom 24 sata preminulo je pet osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno je dosad evidentirano 330 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19. 

U sklopu kampanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Misli na druge - cijepi se“, cjepivo protiv virusa SARS-CoV-2 primit će župan Varaždinske županije Radimir Čačić i osam županijskih vijećnika starijih od 65 godina, sutra

 Cijepljenju će nazočiti i načelnik Stožera civilne zaštite, zamjenik župana Robert Vugrin. Prema planu cijepljenja, prvi cjepivo dobivaju oni kojima je to najpotrebnije - korisnici domova za starije i nemoćne, radnici u sustavu socijalne skrbi te zdravstveni radnici koji su najizloženiji virusu, a nakon toga i ostali građani - od najstarijih i najrizičnijih do najmlađih. U Varaždinskoj županiji prema planu cijepljenja ulazimo u fazu cijepljenja građana prema rizičnim skupinama.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.