Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 130 novih slučajeva. Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 78, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 169. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 310 uzoraka, od kojih je 135 zaprimljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 11 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 7 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 68 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 24 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četvero ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 32 osobe su u Klenovniku od kojih 1 na respiratoru i 8 u Novom Marofu.

Tijekom 24 sata evidentirane su dvije preminule osobe pozitivne na COVID-19. Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14.956 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 133.

Na svojoj jučerašnjoj sjednici Stožer civilne zaštite Varaždinske županije  donio je određene zaključke vezano na epidemiološke mjere:

Daje se preporuka osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području Varaždinske županije za donošenje odluke o organizaciji nastave za razdoblje do 28. veljače 2021. godine sukladno dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19, Pedagoška/školska godina 2020./2021., na sljedeći način: da se  za učenike osnovnih škola od 1. do 8. razreda nastava održava po Modelu A (u školi). Za učenike srednjih škola nastava po Modelu C (na daljinu) izuzev za učenike završnih razreda strukovnih škola i maturante, učenike koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavca i za učenike Glazbene škole u Varaždinu kod izvođenja individualne nastave za koje je nastava moguća po Modelu A (u školi).  

Drugi zaključak je da se neće tražiti posebne nužne epidemiološke mjere za područje Varaždinske županije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.