Cijepljenje se nastavlja, do kraja veljače stiže 200.000 doza cjepiva

Cijepljenje se nastavlja, do kraja veljače stiže 200.000 doza cjepiva
Lokacije za cijepljenje u nekim gradovima već su pripremljene.
U Osijeku je trenutačno oko 20 tisuća upita za cijepljenje starijih od 65 i kroničnih bolesnika. Liste za cijepljenje slažu liječnici obiteljske medicine. Poslani su im kriteriji prema kojima prioritet imaju osobe starije od 65 i kronični bolesnici. Iz Koordinacije liječnika obiteljske medicine poručuju da će pomoći u procjepljivanju, ali žele da cijepljenje obavljaju mobilni timovi na punktovima, a ne u ordinacijama.
Posao bi liječnicima trebala olakšati platforma za prijavu građana koja će biti povezana sa županijskim zavodima.
Na nju će se uz prijavu obiteljskim liječnicima - građani moći prijaviti za cijepljenje. Svoju platformu već ima Međimurska županija - na internetskoj stranici Doma zdravlja Čakovec.
U Šibeniku je počelo a i u Primorsko-goranskoj županiji cjepivom AstraZenece procjepljivat će se i starije osobe, ali isključivo u komunikaciji s liječnicima, obzirom da ono ima neka ograničenja, poručio je ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićo.
 
HZJZ - Nijedna doza ne smije propasti
 
Ako se tijekom cijepljenja dogodi da netko odustane ili da liječnik kod nekoga utvrdi postojanje kontraindikacije za cijepljenje (povišena tjelesna temperatura) te se ne stigne do isteka roka za korištenje cjepiva dogovoriti dolazak drugih osoba koje su na "listi čekanja", naputak je HZJZ-a da se u ambulanti provjeri ima li u radnom okruženju osoba koje pripadaju istoj prioritetnoj kategoriji zainteresiranih za cijepljenje, a imaju neki kasniji termin za cijepljenje te ih cijepiti i revidirati popis cijepljenih.

... ili osobu niže rangirane prioritetne kategorije

Ako nema mogućnosti u roku upotrebe cjepiva doći do drugih osoba iz iste prioritetne kategorije, treba cijepiti osobu koja je zainteresirana za cijepljenje prema sljedećoj niže rangiranoj prioritetnoj kategoriji, a u tom slučaju, uz popis osoba koje su cijepljene prema planu cijepljenja, zasebno treba navesti osobe koje su cijepljene na taj način, naputak je HZJZ-a.        
 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.