U Varaždinskoj županiji cijepljeno više od 1.650 osoba, 50 posto više nego u susjednoj Međimurskoj županiji

U  Varaždinskoj županiji cijepljeno više od 1.650 osoba, 50 posto više nego u susjednoj Međimurskoj županiji

U Varaždinskoj županiji su masovnija cijepljenja počela još u ponedjeljak, 15. veljače, i to putem ordinacija liječnika obiteljske medicine. Time je još prošli tjedan bila osigurana mogućnost cijepljenja za 1.650 osoba, što je 50 posto više nego što je u subotu bilo u susjednoj, Međimurskoj županiji.

- Nismo procijepili ljude u subotu masovno u jednoj dvorani, nego smo cijepljenje omogućili u ordinacijama obiteljske medicine, što je ljudima bliže i prihvatljivije. U Županiji je ukupno 85 obiteljskih liječnika, a upravo oni najbolje poznaju svoje pacijente. U najavi je da će cjepivo početi stizati na razini od 3.500 doza tjedno. U trenutku kad nam intenzitet cijepljenja prijeđe 50 cijepljenja tjedno po ordinaciji obiteljske medicine, što je otprilike pet sati rada, tog trenutka ćemo aktivirati već pripremljene centre u Varaždinu, Ludbregu, Ivancu i Novom Marofu – istaknuo je župan Radimir Čačić na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Već jučer, 23. veljače, liječnici obiteljske medicine zaprimili su 1.300 novih doza cjepiva, a tijekom tjedna se očekuje još najmanje 500 doza, kojima će moći nastaviti cijepiti svoje najugroženije pacijente. Treba napomenuti da nijedna županija, bez obzira na organizaciju, neće moći prije drugih procijepiti svoje stanovništvo s obzirom da se svakoj županiji dodjeljuje količina cjepiva prema broju stanovnika.

 

 

-

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.