Seizmološka služba: Kod Gline potres magnitude 4,2 Richtera

Seizmološka služba: Kod Gline potres magnitude 4,2 Richtera

Danas u Hrvatskoj novi potresi. U Sisačko-moslavačkoj županiji  jutros su zabilježena tri slabija magnitude oko 3 te jedan prilično jak magnitude 4,2 prema Richteru s epicentrom jugoistočno od Gline, a osjetio se u Glini, Petrinji, Sisku, Dvoru, Hrvatskoj Kostajnici. Nova podrhtavanja uznemirila su stanovnike toga kraja, kojima na ruku ne idu ni vremenski uvjeti. Posebno je teško svima onima koji su ostali bez svojega doma i žive u kontejnerskim naseljima.  Građani koji su osjetili potres, na stranici EMSC-a pišu kako se čuo glasan udar. Neki pišu kako je dugo 'ljuljalo', 10-ak sekundi.

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je u utorak da je područje Gline oko 11 sati pogodio niz od ukupno četiri potresa, među kojima i jedan snage 4.2 stupnja po Richteru. Kako se ističe u priopćenju, seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su u utorak, 6. travnja, tri slaba i jedan prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno-jugoistočno od Gline.
Najsnažniji je bio potres magnitude 4.2 prema Richteru u 10,54 sati, intenziteta u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice. Prethodili su mu potresi magnitude 3.0 prema Richteru u 10,03 sati i 2.5 prema Richteru u 10,31 sati. U 11,15 sati zabilježen je još jedan slab potres čija je magnituda iznosila 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.