U Hrvatsku stiže najveći europski internetski trgovac

U Hrvatsku stiže najveći europski internetski trgovac

Europska online modna platforma Zalando, inače najveća internetska trgovina po prihodima u Europi, uskoro će stići i u Hrvatsku. Od srpnja Hrvati će moći naručivati odjeću, obuću i modne dodatke preko Zalanda, platforme koja je već dostupna u 17 zemalja.

Uključivanje Hrvatske i drugih sedam zemalja znači da će se roba naručena preko Zalanda dostavljati u te zemlje (u koje se sada ne dostavlja), web sučelje bit će lokalizirano, odnosno prevedeno i na hrvatski jezik, a domaći proizvođači moći će ponuditi svoje proizvode i brendove i to ne samo kupcima u Hrvatskoj.

Za kompaniju koja je najveći europski trgovac vjerojatno je malo tko u Hrvatskoj uopće čuo. Osnovani su tek 2008. godine, a imaju prihode koji se mjere u milijardama i dobit koja se mjeri u stotinama milijuna eura.

Osnivači Robert Gentz i David Schneider 2008. iz svojeg berlinskog stana započeli su putem interneta prodavati japanke te su primijetili da je online tržište odjeće i obuće u Europi prilično zapušteno u odnosu na tržište u SAD-u, kojim je dominirao Amazonov Zappos.(Izvor: Tportal)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.