Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 8. svibnja 2021.

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 8. svibnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 197 uzoraka, od čega su evidentirana 63 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 31,9% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, dok je brzim antigenskim testiranjem utvrđeno 5 pozitivnih slučajeva. U protekla 24 sata oporavilo se 66 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 567.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55 370 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 88 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpušteno je 6 pacijenata, a 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 79 godina s brojnim pridruženim bolestima.

Danas se nastavlja akcija masovnog cijepljenja u Međimurju na 3 punkta, a na raspolaganju je 1667 doza. U organizaciji i provođenju cijepljenja sudjeluju brojni volonteri Doma zdravlja, patronažnih službi, Zavoda za javno zdravstvo MŽ, Županijske bolnice Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu MŽ i ostalih operativnih službi organizirani u timove, a ovim putem svim volonterima čestitamo Svjetski dan Crvenog križa.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.