Nevrijeme jučer zahvatilo Zagreb, rušila se stabla, oštećeni auti, krovovi...

Nevrijeme jučer zahvatilo Zagreb, rušila se stabla, oštećeni auti, krovovi...

U Zagrebu je u večernjim satima počeo puhati jak vjetar te stizati najavljeno nevrijeme. Zbog jakog vjetra i grmljavine, izdano je i upozorenje DHMZ-a. 

Snažni udari rušili su stabla. Jedno stablo srušilo se tako na invalidski prilaz stambene zgrade u Studentskom naselju, a 24sata sata javljaju da je u Dubravi drvo palo na automobil. 

U otprilike pola sata, od 20 sati kada je nevrijeme krenulo, vatrogasci su imali 12 intervencija, doznajemo iz JVP. One su se uglavnom sastojale od uklanjanja stabala. Osim toga, u Ulici Perunika sa krova je odletio lim.  Broj intervencija je u porastu, a vatrogasci su primili i dojavu o požaru do kojeg je došlo nakon udara groma u Demerju. Dojavu su primili u 21 sat, a na teren je izašlo osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila.  VIDEO Jak vjetar s udarima počeo je puhati u Zagrebu i okolici

Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru je također upozorilo na nevrijeme.  - Prognostičari DHMZ-a izdali su upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za Grad Zagreb. U vremenskom razdoblju od slijedećih 1 do 4 sata na širem gradskom području mogući su izraženiji pljuskovi sa grmljavinom uz prolazno i vrlo jak vjetar. Lokalno može biti i tuče, poručuju.

Izvor: VL

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.