U Varaždinskoj županiji najveći punkt za cijepljenje: više od 100 doktora cijepi na 85 lokacija

U Varaždinskoj županiji najveći punkt za cijepljenje: više od 100 doktora cijepi na 85 lokacija

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 298 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 689 osoba. Izvijestila je o tome danas zamjenica načelnice Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Ljubica Božić na konferenciji za novinare u atriju Županijske palače.
- 14-dnevna incidencija u Varaždinskoj županiji je 1.809 novozaraženih na 100.000 stanovnika. Poveća se broj hospitaliziranih. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 168 pacijenata, od kojih je njih 16 na respiratoru. Nažalost, preminulo je pet osoba – navela je Ljubica Božić. 
Napomenula je da je u županiji posljednjih desetak dana povećan interes za cijepljenjem. – Od ukupnog broja stanovnika naše županije, dosad je cijepljeno njih 47,8 posto, što je još uvijek nedostatno za kolektivnu zaštitu – istaknula je Ljubica Božić. 
Cijepljenje je jedan od najboljih načina zaštite protiv Covida-19, a iako se zaraziti mogu i cijepljeni, važno je naglasiti da cjepivo štiti od najtežih oblika bolesti zbog kojih se opterećuju bolnice, napomenuo je župan Anđelko Stričak. 
- Danas smo prvi u Hrvatskoj organizirali cijepljenje po jedinstvenom modelu na 85 lokacija diljem županije, čime smo cijepljenje učinili dostupnim u svakom dijelu županije. Uključilo se stotinjak liječnika obiteljske i opće medicine, specijalista pedijatrije i medicine rada. Veseli da im je u ovome tjednu dostavljeno čak 7.155 doza svih vrsta cjepiva protiv Covida-19, a već ujutro su na četiri lokacije dostavljene dodatne doze. Zahvaljujem svim liječnicima obiteljske i opće medicine, pedijatrima i specijalistima medicine rada na svom uloženom trudu u borbi protiv Covida-19 do sada, a posebno danas. Isto tako, zahvaljujem djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja koji se sada već mjesecima bore protiv pandemije, a uz to i djelatnicima PU varaždinske koji su se danas uključili u dostavu cjepiva diljem županije. Također veliko hvala svim zaposlenicima naših bolnica koji skrbe o najteže oboljelima – istaknuo je župan Anđelko Stričak.
Varaždinska županija je spremna za provedbu novih mjera koje je jučer objavio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a koje će se primjenjivati od utorka, 16. studenoga. 
- Na svim lokacijama na kojima Županija ima urede, ulaz u zgrade provjeravat će i evidentirati Zaštitarska služba. Imamo visoki postotak službenika i namještenika koji su procijepljeni ili su preboljeli Covid, njih čak 90 posto. Od ukupno 148 službenika i namještenika, njih 15 s današnjim danom nema EU digitalne Covid potvrde ili odgovarajući dokaz o cijepljenju i preboljenju, a konačne podatke znat ćemo u ponedjeljak. Za njih će biti organizirano testiranje – naveo je župan Stričak.


Na konferenciji za medije prisustvovali su Damir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Renato Podbojec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, dr. Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Mladen Smoljanec, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, dr. Katica Čusek Adamić, voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, i Danijel Leskovar iz PU varaždinske.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.