Velike poplave u Dicmu, evakuiran dio stanovnika

Velike poplave u Dicmu, evakuiran dio stanovnika

Područje srednje Dalmacije zahvatilo je nevrijeme s obilnim oborinama. Najteže je na području Dicma gdje su se s okolnih brda i planina slile velike količine vode. Poplavljene su prometnice i polja, a voda je prodrla u neke kuće. U obrani kuća uz vatrogasce i nadležne službe sudjeluju i volonteri. Iz Javno-vatrogasne postaje Sinj doznaje se da je evakuiran dio stanovnika.  

Na terenu su članovi DVD-a i JVP-a Sinj s 5 vatrogasnih vozila, 8 vatrogasaca i 6 pumpi gdje ispumpavaju vodu iz stambenih i gospodarskih objekata u kritičnim dijelovima Dicma. Osigurano je i 500 vreća s pijeskom.

Ante Bilandžić iz Krušavara rekao je da u svojih 47 godina nije doživio ovolike količine padalina. Načelnik općine Dicmo, Petar Maretić rekao je da su zatvorene sve državne i lokalne ceste.

- Ljudi su na terenu. Očekujemo da će vatrogasci i volonteri ispumpavati vodu čitav dan. Zahvaljujem volonterima koji su se odazvali našem pozivu, naglasio je Maretić. 

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta istaknuo je kako su ostale snage civilne zaštite Grada Sinja u punoj pripravnosti s ljudstvom i opremom.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj naložio je da se resursi Grada Sinja kao i Stožer civilne zaštite stave na raspolaganje Općini Dicmo koju je zadesila elementarna nepogoda.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/poplave-u-zagori-najgore-u-dicmu-zatvorena-cesta-d1-3774185

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.