Sjever Hrvatske na udaru COVID-a, apel infektologinje

Sjever Hrvatske na udaru COVID-a, apel infektologinje

Raste broj zaraženih koronavirusom na sjeveru Hrvatske, objavio je HRT. I dok ih je u Varaždinskoj županiji 50-ak, u Međimurju ih je deset puta više. Jučer je zabilježeno 300 novih slučajeva, trenutačno je više od 520 aktivnih. Brojke se povećavaju svakodnevno od 24. lipnja. Trenutno smo na sedmodnevnoj incidenciji od 666 oboljelih. Kad gledamo 14 dana približavamo se brojci od tisuću, kazala je u emisiji Studio 4 ravnateljica ZZJZ-a Međimurske županije Marina Payer-Pal. Razlog tome je, smatra sloboda u ponašanju građana.

- Službeno se više ne moraju nositi maske, što je bila iznimno korisna mjera. To je svakako jedan od razloga većeg broja zaraženih. Drugi su velika okupljanja - maturalne večere i velike svadbene svečanosti. Treći je razlog sama varijanta virusa b.a.5. koja dominira, dodala je.

Simptomi koji prevladavaju su prilično blagi - šmrcanje i grlobolja, a kod nekih i visoka temperatura. Međutim ima i teže oboljelih - to su pacijenti koji imaju i druge bolesti te završavaju u bolnici. Trenutno imamo 15 hospitaliziranih, ali očekujemo porast tog broja obzirom na veći broj pozitivnih, izvijestila je Payer-Pal. /hrt https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/sjever-hrvatske-na-udaru-covid-a-apel-infektologinje-8651137

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.