Ministar Banožić o pomoći HV-a lokalnoj zajednici: 250 pripadnika HV-a za Vukovarsko-srijemsku županiju

Ministar Banožić o pomoći HV-a lokalnoj zajednici: 250 pripadnika HV-a za Vukovarsko-srijemsku županiju

Do 250 pripadnika Hrvatske vojske s pripadajućim materijalno-tehničkim sredstvima bit će angažirana u otklanjanju posljedica olujnog nevremena u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ministar obrane Mario Banožić i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković nazočili su u subotu 22. srpnja 2023. godine u Vinkovcima sjednici županijskog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici kojoj je nazočio i župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić iskazane su potrebe za angažmanom svih civilnih institucija za pomoć u otklanjanju materijalne štete nastale kao posljedica velikog nevremena na području Vukovarsko-srijemske županije.Ministar Banožić je na sjednici iskazao spremnost Hrvatske vojske za pomoć na uklanjanju posljedica velikog nevremena koje je zahvatilo i Vukovarsko-srijemsku županiju istaknuvši kako će Ministarstvo obrane staviti na raspolaganje ovoj županiji do 250 vojnika i to na području Otoka, Privlake, Cerne i Tovarnika.

Podsjećamo, 20. srpnja 2023. na uklanjanju posljedica velikog nevremena na području Vukovarsko-srijemske i Brodsko posavske županije bilo je angažirano ukupno 140 pripadnika Hrvatske vojske s materijalno-tehničkim sredstvima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.