Traje saniranje posljedica ponovljenog nevremena, istočni dijelovi Hrvatske i dalje bez struje

Traje saniranje posljedica ponovljenog nevremena, istočni dijelovi Hrvatske i dalje bez struje

Još jedna oluja pogodila je Hrvatsku jučer poslijepodne iako slabijeg intenziteta od onih koje su proteklih dana zahvatile velik dio zemlje. Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je sjeverni Jadran, zapadne dijelove zemlje te se nastavilo prema Slavoniji. Bez struje je još gotovo 12 i pol tisuća kućanstava. Tijekom današnjeg dana na području Vukovarsko-srijemske županije na raspolaganju će biti 500 pripadnika Hrvatske vojske, njih do 270 angažirano je na terenu, dok ih je 230 u stanju pripravnosti - javlja HRT.

Na području Vukovarsko-srijemske županije bez električne energije uslijed šteta od olujnog nevremena još je 3060 korisnika, potvrđeno je iz Županije. Olujno nevrijeme u Zagrebu bilo je slabije od onoga u srijedu. Ipak, vjetar je podizao krovove i rušio stabla u gotovo svim dijelovima grada. Mnogo je, naime, krovišta koja nisu učvršćena i grana koje napukle vise. 

- Tramvajski promet je uspostavljen u cijelom gradu. Jedini problem je što linija broj 7 vozi skraćeno do Sopota zbog ispravljačke stanice. Međutim, i to bi se danas trebalo riješiti tako da bi ona počela redovito i normalno voziti ili od kasnijih popodnevnih sati ili već sutra, javila je novinarka Lucija Judnić.

Što se tiče stabala i sanacije, dodala je - parkovi su i dalje opasni pa Grad i dalje apelira da se oni izbjegavaju jer postoji opasnost od naknadnih padova grana i stabala. Radnici Zrinjevca kažu kako se trude stići u sve kvartove, međutim toliko je posla da će trebati još neko vrijeme da se grad kompletno očisti. Prometnice su očišćene, a u nekim kvartovima još ima automobila koji su pod stablima - objavio je HRT.

I okolicu Zagreba pogodilo je jako nevrijeme. Iz Zaprešića, s vrha kuće koja je ostala bez krova javio se Ante Raić.  
Radi se o zgradi s 56 stanova s koje je nevrijeme u srijedu podiglo hidroizolacijsku foliju. Ona je onda zapravo rušila sve pred sobom. Oštećeno je 12 ili 13 dimnjaka, veliki broj klima uređaja koji se nalaze na krovu, tako da je svim stanovima isključen plin i nemaju tople vode. 
Nešto manje oštećene su i okolne zgrade, a u mjestu Pojatno je jedna privatna obiteljska kuća ostala bez krova. Velika je šteta je i u Novim Dvorima te u samostanu u Lužnici. Opširnije na HRT -https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/sanira-se-steta-od-nevremena-bez-struje-vise-od-12-tisuca-kucanstava-1091550

 

 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.