Zaklada UniCredit izdvaja 3 milijuna eura za inicijativu Call for Education 2023: Prijaviti se mogu i neprofitne organizacije iz Hrvatske

Zaklada UniCredit izdvaja 3 milijuna eura za inicijativu Call for Education 2023: Prijaviti se mogu i neprofitne organizacije iz Hrvatske

Zaklada UniCredit, u skladu sa svojim ciljem otključavanja potencijala sljedeće generacije Europe, pokrenula je inicijativu Call for Education 2023 kako bi podržala programe za unapređenje obrazovanja u 10 zemljama u kojima Grupa posluje, uključujući i u Hrvatskoj.

U sklopu inicijative, Zaklada UniCredit izdvojit će ukupno 3 milijuna eura kako bi identificirala i pružila podršku programima namijenjenim učenicima od 11 do 19 godina, koje provode neprofitne organizacije, s posebnim naglaskom na rješavanje problema ranog napuštanja školovanja, poticanje visokog obrazovanja i stjecanje odgovarajućih vještina za ulazak na tržište rada.

„Obrazovanje je temeljni pokretač budućnosti Europe. Duboko vjerujem da je naša odgovornost, kao europske institucije, dosljedno identificirati i podržavati mlade talente unutar zajednica u kojima poslujemo, jer su oni ti koji će postaviti temelje za napredak i uspjeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze. Stoga s ponosom provodimo Call for Education 2023 koji uključuje 10 zemalja u kojima smo prisutni. Ova inicijativa savršeno je usklađena s predanosti Grupe da našim zajednicama stalno pružamo priliku za napredak i poboljšanje u društvenim aspektima, u skladu s ESG strategijom i strateškim planom Banke", istaknuo je Andrea Orcel, predsjednik Zaklade UniCredit.

Osim Hrvatske, inicijativa uključuje i Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Češku, Njemačku, Mađarsku, Italiju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.

Neprofitne organizacije mogu se prijaviti na natječaj do 8. rujna 2023., putem platforme: https://callforeducation.com/. Na istoj platformi moguće je pronaći i sva pravila te uvjete natječaja.

Do kraja listopada 2023. posebno uspostavljen Odbor za evaluaciju odabrat će približno 20 pobjedničkih projekata, pri čemu će odrediti i sam iznos potpore.

Zaklada UniCredit ostaje predana pružanju potpore zajednicama na svim tržištima na kojima je UniCredit prisutan, pa tako i u Hrvatskoj gdje Zagrebačka banka djeluje kao pokretač društvenog napretka.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.