Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima gromova pogodilo je tijekom noći osječko područje

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima gromova pogodilo je tijekom noći osječko područje

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima gromova pogodilo je tijekom noći osječko područje, zbog čega su osječki vatrogasci imali brojne intervencije, dok su na đakovačkom području udari groma izazvali požare na dvije farme.U osječkom Centru 112 izvijestili su kako su zaprimili preko 30 dojava o vodi u podrumima, zbog čega je na ispumpavanju angažirana osječka Javna vatrogasna postrojba i neka dobrovoljna vatrogasna društva.  Vatrogasci su terenu i stalno rade, ali za sada nema dojava o ozbiljnijim materijalnim štetama, niti o ozlijeđenim osobama, napominju u Centru 112.  Osječko-baranjska policija u subotu je izvijestila kako su udari groma kasno sinoć zapalili bale sijena na farmama u Tomašancima i Marijancima, na đakovačkom području. 

Na farmi u Tomašancima u petak, oko 23,20 sati nakon udara groma došlo je do požara na balama sijena. Zapaljeno je oko 2500 bala, a požar su ugasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Gorjani i Tomašanci. 
Gotovo istovremeno je nakon udara groma došlo do požara i na farmi u Marijancima, a tom se prilikom zapalilo oko tisuću bala sijena. Požar su ugasili pripadnici DVD Marijanci, a slijedi očevid, ističu u policiji.

Vodostaj rijeke Drave na području Osječko-baranjske županije već pet dana je u opadanju (trenutno u Osijeku iznosi 264 cm, a 13. kolovoza bio je na najviših 418 cm) te niti na jednom mjestu ne postoji opasnost od poplava. U tijeku je tako saniranje lokacija gdje je došlo do izljeva vode izvan riječnog korita, vatrogasci i djelatnici Unikoma u Osijeku ispiru i čiste šetalište na lijevoj obali, dežurne službe uklanjaju uginule životinje i druge ostatke koje je u rukavce donijela rijeka, uklanjaju se vreće s pijeskom, danas ujutro ponovno je otvoren promet cestom do vikend naselja Karašica…

Te i druge aktualne informacije, kao i analiza aktivnosti civilne zaštite u zadnja dva tjedna bile su teme u četvrtak održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.