Hidrološke prilike se i u Sloveniji smiruju, zatvoreno nekoliko državnih cesta, u Hrvatskoj narančasto upozorenje za Rijeku

Hidrološke prilike se i u Sloveniji smiruju, zatvoreno nekoliko državnih cesta, u Hrvatskoj narančasto upozorenje za Rijeku

Hidrološke prilike se smiruju i u Sloveniji no i dalje su zatvorene državne ceste koje povezuju Dravograd s Ravnima odnosno Libelićima.  Agencija za zaštitu okoliša za danas je izdala narančasto upozorenje zbog mogućnosti poplava u Koruškoj, Savinji i zapadnoj Štajerskoj. Prema upozorenju geologa, veća je opasnost od odrona i na još nezahvaćenim područjima.

Uz dodatne oborine koje su se zadržale tijekom noći - a danju će povremeno padati kiša - proteklih sati nije bilo jačih pljuskova, javlja Radio Slovenija. Drava poplavljuje u donjem toku - smanjuje se dotok iz Austrije, manjim dijelom izlijeva se Mura unutar protupoplavnih nasipa. Ostale rijeke uglavnom su u opadanju.

Na sjeveroistoku i istoku zemlje, posebice u Koruškoj i Podravju, vatrogasci su imali dosta posla zbog oborinskih voda tijekom prolaska nevremena, najviše intervencija zbog poplavljenih objekata bilo je na području Ruša. općine, gdje su također čistili naplavine s prometnica. U Poljčanima je otkriven krov zgrade, a u Pesnici se urušio industrijski šator.  Zbog odrona ostaju zatvorene državne ceste koje povezuju Dravograd s Ravnima i Libelićima.

U  Hrvatskoj, danas promjenljivo, ponegdje u zapadnim krajevima i pretežno oblačno.

Prema podacima DHMZ-a povremeno kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na Jadranu izraženiji. Na sjevernom Jadranu te u gorju i na sjeveru Dalmacije moguća je mjestimice obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, a na sjevernom dijelu prolazno sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, u Slavoniji i Dalmaciji do 26 °C.

 Foto: Televizija Slovenija, screen capture

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.