Četvero poginulih u Austriji u padu malog sportskog zrakoplova koji je poletio iz Zagreba

Četvero poginulih u Austriji u padu malog sportskog zrakoplova koji je poletio iz Zagreba

U nesreći malog sportskog zrakoplova koji je letio iz Zagreba za Salzburg u središnjoj Austriji u četvrtak su poginule četiri osobe, objavila je austrijska policija. Žrtve još nisu identificirane, a uzrok nesreće još nije jasan. Zrakoplov Cirrus SR-20 poletio je iz Zagreba za Salzburg nešto prije 14 sati. Srušio se na neprohodan teren na planinskom grebenu Passeggen u općini Sankt Andra im Lungau oko 15.45 sati. 

Prema austrijskoj javnoj televiziji ORF, vremenski uvjeti u vrijeme nesreće bili su teški za vizualno letenje, jer je nebo bilo djelomično prekriveno gustim oblacima i puhao je jak vjetar. Avion je navodno standardno opremljen padobranom za nuždu, koji se aktivira uz pomoć eksplozivnog punjenja, piše austrijski list Kronenzeitung i portal HRT-a hrt.hr. No, ovaj sustav spašavanja, čini se, nije bio aktiviran.

Istragu o nesreći preuzeo je regionalni kazneni ured Salzburga koji je pozvao stručnjaka za zrakoplovne nesreće, dok je austrijsko državno odvjetništvo naložilo zapljenu olupine zrakoplova i obdukciju. FOTO: EPA /RTVSLO

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.