Predsjednik Milanović u Varaždinu održao sastanak s predstavnicima gradske uprave

Predsjednik Milanović u Varaždinu održao sastanak s predstavnicima gradske uprave

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je danas u Varaždinu radni sastanak s predstavnicima gradske uprave Grada Varaždina te obišao obnovljenu zgradu Gradske vijećnice.

Uredi Gradske uprave Grada Varaždina koji su, radi energetske obnove Gradske vijećnice, proteklu godinu bili smješteni na privremenoj lokaciji u palači Patačić, prošli tjedan vraćeni su u Gradsku vijećnicu. Gradska vijećnica Grada Varaždina jedna je od najpoznatijih građevina sjeverozapadne Hrvatske te grada Varaždina i predstavlja najupečatljivije obilježje Varaždina. Izgrađena je davne 1523. godine kao poklon Juraja Brandenburškog gradu u svrhu gradske vijećnice, jedna je od najstarijih u Europi, a u nizu godina koliko postoji nije mijenjala svoju funkciju.

Nakon obilaska obnovljene Gradske vijećnice predsjednik Milanović održao je radni sastanak s gradonačelnikom Grada Varaždina Nevenom Bosiljom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovrom Lukavečkim i zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem koji su ga upoznali sa strategijom razvoja Grada Varaždina.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.