Tragedija na Hvaru: Preminuo muškarac, pet osoba hospitalizirano

Tragedija na Hvaru: Preminuo muškarac, pet osoba hospitalizirano

Drama na Hvaru: na brodu je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba, od toga dvoje djece, su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu, potvrđeno je HRT-u iz PU splitsko-dalmatinske.

Doc. dr. sc. Dragan Ledina iz Klinike za infektologiju KBC Split potvrdio je da su zaprimljene tri osobe, 64-godišnji muškarac te dvije žene u dobi od 44 i 56 godina. 

- Kod dvoje je lagana klinička slika i bit će zbrinuti kroz dnevnu bolnicu, a kod jedne žene je srednje teška i bit će zadržana na bolničkom liječenju. U ovom trenutku još nisam siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne etiologije odnosno neka zarazna bolest. No, možemo reći da se radi o intoksikaciji, odnosno unosu toksina u organizam, rekao je Ledina.

Liječnici još nisu sigurni je li intoksikacija bila putem usta ili putem disanja. 

- Obrada je u tijeku. Ide u dva smjera - infektivno da se isključi virus ili bakterija, a drugi smjer je toksikološka analiza krvnih uzoraka. Osnovni laboratorijski nalazi troje bolesnika su, izuzev malih odustapanja, uglavnom u granicama, rekao je Ledina.

Također je rekao kako su nalazi dvoje djece, koji su hospitalizirani na Firulama neštio lošiji i nalaze se na odjelu intezivnog liječenja Klinike za dječje bolesti.

Ledina je dodao kako je još teško reći o čemu je riječ, a detalji bi se trebali doznati ujutro.

- Mi smo oko 10.10 zaprimili informaciju da je kapetan broda najavio uplovljavanje u hvarsku luku jer je na brodu pronađen mrtav muškarac. Pet osoba koje su se također nalazile na brodu zbog lošeg stanja prebačene su u Splitsku bolnicu kako bi im bila pružena liječnička pomoć, rekla je Antonela Lolićiz PU splitsko-dalmatinske.  

Potvrđeno nam je i da je riječ o stranim državljanima, Talijanima. O događaju je obaviješteno Državno odvjetništvo u Splitu, a očevid će biti obavljen od strane zamjenika županijskog državnog odvjetnika na mjestu događaja uz asistenciju policije.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/534782/tragedija-na-hvaru

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.