Župan Radimir Čačić u Svibovcu Topličkom odao počast poginulim braniteljima

dan branitelja

Župan Radimir Čačić u Svibovcu Topličkom odao počast poginulim braniteljima te naglasio“ Moramo se ponositi našim hrabrim braniteljima koji su svoje živote utkali u obranu Domovine“ Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te posjetom Spomen sobi u Osnovnoj školi Svibovec Toplički poginulim braniteljima s područja Svibovca Topličkog, župan Radimir Čačić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslava Huđeka  odao je počast i poštovanje ljudima koji su svoje živote utkali u obranu naše Domovine. Jedanaest bivših učenika te škole izgubilo je živote na ratištima diljem Hrvatske. Županov posjet školi te odavanje počasti upriličeno je povodom obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije. Ravnateljica škole Melita Mesarić izrazila je zadovoljstvo i čast što je obilježavanje Dana branitelja  na neki način počelo danas u ovoj školi. Anđelko Horvat, predsjednik UDVDR Klub -  Jalševec zahvalio se županu na dolasku, izrazio zadovoljstvo suradnjom s županijskom vlašću te naznačio kako se povijest nikada ne smije zaboraviti. 

Župan Čačić u svom je obraćanju istaknuo važnost  obilježavanja i prisjećanja  ovih dana koji su ušli u povijest moderne hrvatske države.

-S razlogom započinjemo obilježavanje Dana branitelja u Svibovcu Topličkom, u školi koju su pohađala jedanaestorica poginulih branitelja , članova župe Sveta tri kralja.  Upravo su ovaj kraj i ova župa dali natproporcionalno više žrtava za Domovinu. Naime,  to je pet puta više nego je to prosjek na nacionalnoj razini, a to je još značajnije jer stanovnici ovoga kraja  i cijele Županije nisu bili na direktnom udaru agresora te je njihovo uključivanje u obranu zemlje najčešće bila njihova osobna odluka vođena domoljubljem – zaključio je župan Čačić.

Podsjetimo, 7. svibnja 2011. godine  u sklopu školsko-sportske  dvorane  uređena je spomen soba u počast poginulim hrvatskim braniteljima, bivšim  učenicima naše škole. OŠ Svibovec je jedina škola u Županiji koja ima spomen-sobu na poginule učenike u Domovinskom ratu. Uz  fotografije i  podatke o poginulim braniteljima  u spomen-sobi nalaze se i  drugi  dokumenti koji svjedoče o  ulozi ovdašnjih stanovnika  u obrani  naše domovine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.