Predsjednica u čestitci za Dan neovisnosti pozvala na zajedništvo i posvećenost RH

Predsjednica u čestitci za Dan neovisnosti pozvala na zajedništvo i posvećenost RH

Hrvatska danas obilježava Dan neovisnosti. Sjećanje je to na 8. listopada 1991. godine i dan kada je donijeta odluka o raskidanju svih državnopravnih veza sa SFRJ. Čestitke građanima u povodu te hrabre odluke izražava građanima državni vrh.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović navodi da Danom neovisnosti obnavljamo sjećanje na povijesnu odluku Hrvatskoga sabora o konačnom i nepovratnom državnom osamostaljenju Republike Hrvatske.

Svaki hrvatski domoljub, ustvrdila je, osjeća ponos i zahvalnost svima znanima i neznanima koji su se kroz povijest žrtvovali za taj povijesni cilj.

Čestitka predsjednice Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u cijelosti glasi:

Drage Hrvatice i Hrvati, Poštovane hrvatske državljanke i državljani,

Danom neovisnosti obnavljamo sjećanje na povijesnu odluku Hrvatskoga sabora o konačnom i nepovratnom državnom osamostaljenju Republike Hrvatske. Svaki hrvatski domoljub osjeća ponos i zahvalnost svima znanima i neznanima koji su se kroz povijest žrtvovali za taj povijesni cilj. Hrvatska je danas država za koju se zna i koju se uvažava.

Postigli smo u proteklih dvadeset osam godina brojne uspjehe, pokazali smo da nam nijedan cilj nije nedostižan ako smo mu zajedno posvećeni. Znamo i osjećamo da možemo za Hrvatsku raditi više i bolje. Želimo stvarati društvo i državu po mjeri hrvatskog čovjeka. Vjerujem da ćemo i u tome uspjeti jer vjerujem u hrvatske ljude, jer vjerujem u Hrvatsku.

Svim poštovanim državljankama i državljanima u zemlji i svijetu srdačno čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske!


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.