Zamjenik župana Robert Vugrin odao počast svim braniteljima te svim nedužnim žrtvama Vukovara

Zamjenik župana Robert Vugrin odao počast svim braniteljima te svim nedužnim žrtvama Vukovara

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin boravio je u Vukovaru, gradu heroju, koji se ovih dana prisjeća svojih teških dana, te mukotrpne, ali herojske borbe protiv nadmoćnijeg velikosrpskog agresora. U pratnji Husarske garde, položio je vijenac te zapalio svijeću na Trpinjskoj cesti u znak zahvalnosti za sve poginule branitelje s područja Varaždinske županije. Kod Borovo Commerca iskazao je zahvalnost i pijetet poginulim braniteljima, među kojima i Vjekoslavu Cerovečkom, posljednjem zapovjedniku obrane Borova naselja, ujedno i zapovjedniku Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske u teškim uvjetima obrane grada Vukovara. Uz zamjenika župana Vugrina, odavanju počasti prisustvovali su i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, članovi ŽZU HVIDR-e Varaždinske županije, članovi ostalih braniteljskih udruga s područja Županije kao i predstavnici PU varaždinske te pripadnici Varaždinske građanske garde. Izaslanstvo Međimurske županije također se već tradicionalno pridružilo odavanju počasti.

Zamjenik župana Vugrin u svom je obraćanju istaknuo  važnost obilježavanja ovih dana te je naznačio kako su mnogobrojni Varaždinci branili Vukovar stvarajući tako neraskidivu povezanost između Vukovara i Varaždina.

-Vukovar je danas simbol mira, slobode, istinskog domoljublja, ali i simbol hrabrosti. Više od tri mjeseca hrabri su branitelji nadljudskim naporima branili ovaj grad od agresora. Zato im odajemo počast i veliku zahvalnost, a posebice se danas prisjećamo svih branitelja s područja naše Županije koji su ovdje branili civilizacijske vrijednosti odnosno pravo na miran život i slobodu – istaknuo je zamjenik župana.

Boravak u Vukovaru zamjenik župana završio je sudjelovanjem u koloni sjećanja ulicama grada Vukovara sve do Memorijalnog groblja zajedno s predstavnicima državnog vrha te predstavnicima gradova i županija iz cijele Hrvatske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.