Reformisti podržali datum obilježavanje Dana državnosti položivši vijenac na groblju Mirogoj

reformisti

U povodu Dana državnosti predsjednik Narodne stranke – Reformisti, Radimir Čačić sa suradnicima, potpredsjednicom stranke Natalijom Martinčević, članom predsjedništva stranke Robertom Hircom, predsjednicom mladih Anitom Velić Fabijanić, te članovima predsjedništva zagrebačke organizacije Reformista Zoranom Kopićem i Damirom Šebetićem, položio je vijenac kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj.

„Kao i svi građani Hrvatske s ponosom slavimo ovaj dan. Osobno smatram da je dobro da smo vratili proslavu Dana državnosti na današnji datum, jer je to naravno pitanje odluke, a ne birokratskih formalnosti. Mogli smo slaviti i 21. svibnja 1879., papinsku potvrdu kneza Branimira, međutim za današnju Hrvatsku mislim da je 30. svibnja nešto što zaslužuje poštovanje i pijetet prema žrtvama, ali i ponos na to da smo konačno dobili svoju državu.

Nažalost svi snovi i ideali, sve što su kroz stotine godina unosili svi koji su dali život i žrtvovali se u svakom drugom pogledu za našu današnju samostalnu, neovisnu i suverenu Hrvatsku nisu ispunjeni, jer su političke elite podbacile, a mi svi zajedno nismo dali dovoljno da postignemo ono što kao Hrvatska možemo i nadam se da ćemo to u godinama pred nama učiniti.“, rekao je predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.