U povodu Dana neovisnosti na varaždinskom groblju odana počast poginulim braniteljima

GROBLJE

Kod spomen križa hrvatskim braniteljima na varaždinskom groblju u povodu Dana neovisnosti počast palima za hrvatsku slobodu i neovisnost odalo je izaslanstvo Grada Varaždina, Udruge branitelja te PU varaždinske i izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili zamjenik župana Tomislav Paljak i  predsjednik Županijske skupštine Alen Runac. Predsjednik Skupštine pozvao je prisutne na minutu šutnje, dok je velečasni Ivica Horvat predvodio molitvu za sve poginule i preminule branitelje. Počast je odao i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Zamjenik župana Tomislav Paljak je naglasio kako u novijoj hrvatskoj povijesti obilježavamo tri važna i značajna datuma.

- To su 30. svibanj kada slavimo Dan državnosti, zatim danas  25. lipnja te 8.listopad kada je Spomendan Hrvatskog sabora. Treba se upravo danas prisjetiti kako su prije 29 godina  sva tri saborska vijeća donijela odluku o razdruživanju i prekidu veza s Jugoslavijom, a  nakon toga smo imali krvavi i obrambeni  rat u kojem su veliki obol dali branitelji s područja Varaždinske županije i u materijalnom, ali i u onom najvrjednijem ljudskom doprinosu i žrtvi. Danas im odajemo zasluženu počast - rekao je Paljak te svim građanima čestitao Dan neovisnosti.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.