I Varaždin se sutra ponovno s pijetetom spominje žrtve Vukovara

I Varaždin se sutra ponovno s pijetetom spominje žrtve Vukovara

U  utorak, 17. studenoga  s početkom u 17 sati, ispred Gradske vijećnice, u organizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije te u suradnji s udrugama branitelja Domovinskog rata, obilježit će se državni blagdan Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Zbog epidemiološke situacije, obilježavanje neće biti organizirano kao prethodnih godina jer nismo u mogućnosti uključiti sve sudionike, učenike, postroj povijesnih postrojbi. Upućena je molba da iz braniteljskih udruga prisustvuju po dva predstavnika udruga. Predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije obratit će se prisutnima kraćim prigodnim govorima, a molitvu za žrtve pale u Vukovaru povest će velečasni Stjepan Najman. Radi poštivanja mjera, ovaj puta neće biti organizirano zajedničko paljenje lampiona već će oni biti zapaljeni prije održavanja same svečanosti. Stožer civilne zaštite Grada Varaždina ne preporučuje okupljanje građana, a svi koji će ipak prisustvovati ovom događaju obavezni su držati odgovarajući razmak te nositi zaštitnu masku.

Također, u srijedu, 18. studenoga 2020. godine, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Varaždinske županije, u suradnji s Gradom Varaždinom, paljenjem svijeća i svetom misom obilježit će žrtvu Vukovara prema rasporedu: 

16 sati – okupljanje branitelja-sudionika na raskrižju Bombellesova cesta – Vukovarska ulica te paljenjem svijeća Vukovarskom ulicom

17 sati – sveta misa zadušnica za sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Svetog Josipa na Banfici. Iako u puno manjem obujmu, ipak ćemo na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara, simbola hrvatske slobode.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.