Ministar Banožić uputio čestitku svim pripadnicima 4. gardijske brigade i 3. mehanizirane bojne, “Pauci”

PAUCI

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uputio je čestitku svim pripadnicima 4. gardijske brigade i 3. mehanizirane bojne, “Pauci”, u povodu 30. obljetnice osnivanja tih postrojbi:

“Poštovani hrvatski branitelji, pripadnici 4. gardijske brigade i pripadnici 3. mehanizirane bojne, dragi “Pauci”, od srca vam čestitam 30. obljetnicu osnivanja.

Vaši prethodnici čija ste obilježja naslijedili i s ponosom ih nosite, ušli su u povijest ratovanja i ukupnu povijest hrvatskog naroda kao pobjednici. Glas o nazočnosti četvrte brigade na bojištu ulijevao je pouzdanje i sigurnost našem narodu, a u neprijateljske redove smetenost i strah. Pauci su ratnici koji su dobili sve bitke u Domovinskom ratu i potpuno opravdano zaslužili epitet udarne brigade Hrvatske vojske. Njihov primjer izvrsne uvježbanosti, koordinacije i prilagodbe bili su živa manifestacija umijeća ratovanja, zahvaljujući vrhunski obučenim vojnicima i zapovjednicima. Svoj ratni put slavno su priveli kraju u završnim operacijama Domovinskog rata, a slike oslobođenja hrvatskog kraljevskog grada Knina i danas živo svjedoče o nezaustavljivosti Pauka, ali i silnoj želji, snazi i odlučnosti hrvatskog čovjeka da čuva i obrani svoju Domovinu. Na tom slavnom ratnom putu 196 pripadnika legendarne četvrte brigade dalo je svoje živote za Domovinu, svoj narod, obitelj i prijatelje i njima dugujemo najviše. Neka im je vječna hvala i slava i uvijek ih se s ponosom sjetimo u svojim molitvama.

Dragi mladi Pauci, na vama je velika odgovornost i nimalo laka zadaća jer su vam naši hrabri ratnici visoko postavili ljestvicu časti, odvažnosti, poštenja i borbenog morala, ali i neizmjernu motivaciju da čuvate našu Domovinu. Stoga nastavite kao i dosad ponosno i predano služiti našem narodu.

“In hoc signo vinces”
Dragi Pauci, čestitam vam vaš Dan!”

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.