Predsjednik Milanović položio je vijenac kod spomen-obilježja poginulih redarstvenika u Borovu

Predsjednik Milanović položio je vijenac kod spomen-obilježja poginulih redarstvenika u Borovu

Uoči obilježavanja 30. godišnjice tragične pogibije dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u Borovu, tadašnjemu Borovu Selu, predsjednik Milanović je rekao: „Oni su  bili hrvatska oružana sila. Sačekani iz busije, nisu to očekivali već su došli osloboditi svog zarobljenog pripadnika, prijatelja, druga i suborca. Dočekani su kao da su došli ubijati. Nisu došli ubijati niti paliti. To je jedan grozan događaj za koji odgovornost još uvijek nije ustanovljena, a vjerojatno neće nikada ni biti“.

Predsjednik Milanović je nakon polaganja vijenca dao izjavu novinarima u kojoj je pojasnio kako je danas želio razgovarati i s načelnikom općine Borovo, koji je iz redova SDSS-a, ali mu je on poručio da nema vremena za njega jer je kampanja: „Ja sam došao ovdje, on je negdje iza roleta. Došao sam mu reći da mi smeta ovaj spomenik Šoškoćaninu ovdje, jer je to spomenik jednome ubojici koji se tu utopio u Dunavu. To stoji na groblju već godinama i u stvari provocira i vrijeđa ljude. Ako sam se ja mogao boriti za prava Srba, onda ja njega mogu priupitati što je on napravio po tom pitanju. Groblja nisu privatne parcele, to je javna površina”, rekao je predsjednik Milanović i dodao kako se spomenik Šoškoćanjnu očito ne želi maknuti jer nekom odgovara ta tenzija. “To je moje pitanje načelniku općine“, ponovio je predsjednik Milanović.

Uz Predsjednika Republike pri polaganju vijenca bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane domovinskog rata Marijan Mareković.

 

 

GLASNOGOVORNIK

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.