Predsjednik Milanović poručio specijalcima: Radite na sebi i usavršavajte se, vaš zadatak je prije svega da branite Hrvatsku

Predsjednik Milanović poručio specijalcima: Radite na sebi i usavršavajte se, vaš zadatak je prije svega da branite Hrvatsku

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga u vojarni „Stožerni brigadir Ante Šaškor“ u Delnicama.

 Na svečanosti su uručene nagrade i pohvale pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, a čestitajući im obljetnicu, predsjednik Milanović izrazio je duboko poštovanje za posao koji su odabrali istaknuvši da je to više od posla, da je to način života i poziv. „Vječna slava i hvala vašim suborcima koji su poginuli za Hrvatsku u vrijeme kada je Hrvatsku branilo malo pravih ljudi. Sve se na kraju i u svakom poslu, posebno u ratu gdje se gine, svodi na malo dobrih ljudi. Vama, malo dobrih, ali pravih ljudi želim sve najbolje i čestitam godišnjicu vašeg slavnog i besprijekornog puta, da budemo i dalje tu, da radite na sebi, da se usavršavate i da Hrvatska bude sigurna, stabilna i zemlja lijepa za život“, poručio je Predsjednik.

 U obraćanju je istaknuo da pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga izgledaju upravo onako kako djeca zamišljaju vojnike: „Tjelesno spreman, pomalo opasan na izgledu, rezolutan, to je slika i prilika vojnika. Vaša postrojba i vaši suborci su dali ogroman doprinos stvaranju i obrani Hrvatske“, istaknuo je predsjednik Milanović.

 Poručio im je da je njihov zadatak prije svega da brane Hrvatsku. „Sudjelovanje u misijama međunarodnih organizacija, NATO-a je dug i obveza naše zemlje temeljem članstva u tim organizacijama. I tu ćemo biti korektni i pošteni, ali ćemo prije svega gledati svoje interese i voditi račina o tome da svoje vrijedne, ali malobrojne ljude koristimo i angažiramo tamo gdje je prije svega naš interes“, rekao je hrvatski Predsjednik istaknuvši da ćemo taj interes definirati kroz demokratski proces, koji vodi demokratski izabrana hrvatska politika i koja je odgovorna hrvatskim građanima.

 U nastavku programa, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga izveli su pokaznu vježbu, a predsjednik Milanović obišao je Spomen sobu te nazočio prikazivanju filma i prezentaciji brošure u prigodi 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske.

 Povodom obilježavanja 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule pripadnike Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske kod križa ispred Spomen sobe. Pri polaganju vijenca uz predsjednika Milanovića bili su zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija, bivši zapovjednik Bojne za specijalna djelovanja i Zapovjedništva specijalnih snaga brigadir Dražen Ressler, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za boranu i nacionalnu sigurnost brigadir Ivica Kranjčević, pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina, načelnik Ureda zapovjednika Zapovjedništva specijalnih snaga  bojnik Saša Vučić, prvi dočasnik OS RH časnički namjesnik Dražen Klanjec i prvi dočasnik Zapovjedništva specijalnih snaga časnički namjesnik Alen Janeš.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.