U povodu Dana grada Zagreba Alemka Markotić primila je nagradu „Zagrepčanka godine“

U povodu Dana grada Zagreba Alemka Markotić primila je nagradu „Zagrepčanka godine“

U sklopu obilježavanja Dana Zagreba zaslužnima su u Palači Dverce uručene nagrade i medalje. Nagradu "Zagrepčanka godine" ovaj put dobila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Svečanosti je bio nazočan i premijer Andrej Plenković.

Ovogodišnji dobitnici Nagrade Grada Zagreba su Milka Babović (posmrtno), Crveni križ Zagreb, Branka Cvitković, Stjepan Čuić, dežurno osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, Drago Diklić, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko liječničko glazbeno društvo Hrvatskoga liječničkog zbora.

Također, Snješka Knežević, Marica Mirić, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar, Radna skupina i projektni tim znanstveno-istraživačkog i izdavačkoga projekta "Povijest hrvatskog jezika od srednjeg vijeka do 21. stoljeća", Snježana Sekušak- Galešev, Nenad Šoštarić, Branka Šulc, akademik Josip Madić i Primarni respiracijsko-intenzivistički centar (PRIC) Kliničke bolnice Dubrava.

Prije svečanosti, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno aktualnom obnašateljicom dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelenom Pavičić Vukičević, položila je vijence i zapaliti svijeće za preminule branitelje i građane na Mirogoju kod spomen obilježja ''Glas hrvatske žrtve - Zid boli'' te kod Središnjeg križa.

Navečer, u 19 sati ispred katedrale održat će se svečano euharistijsko slavlje - sveta misa u povodu blagdana zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata i Dana Grada Zagreba.

U 17,30 sati na Zrinjevcu održat će se koncert grupe Swingers i gostiju koji će izvoditi dio repertoara Ive Robića. Taj koncert je dar Turističke zajednice Grada građanima i posjetiteljima za Dan grada Zagreba.

Tijekom dana svi zainteresirani imat će priliku razgledati Zagreb uz besplatno vodstvo, a najmlađi će moći uživati u prigodnim dječjim predstavama.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević čestitala je Zagrepčankama i Zagrepčanima Dan Grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, nebeske zaštitnice.

- S ponosom slavimo Dan našega grada i sa zahvalnošću se prisjećamo svih koji su ga u njegovoj dugoj povijesti gradili, doprinosili njegovoj ljepoti, čuvali njegov otvoreni duh i koji nas obvezuju da sve što smo baštinili pažljivo čuvamo i nadograđujemo. Posebno smo zahvalni našim braniteljima koji su najzaslužniji da danas, u miru i demokratskome ozračju svoj grad i život u njemu gradimo po vlastitoj mjeri, istaknula je.

- Budimo i nadalje grad otvoren za svakog, grad vrijednih, tolerantnih i ponosnih ljudi u kojem ima mjesta za sve i u kojem se uvijek može računati na razumijevanje i solidarnost! Izazovi što su pred nama, potencirani posljedicama pandemije koronavirusa i razornog potresa koji je na licu našeg Zagreba ostavio velike ožiljke, neka nam budu poticaj da zajedno i s još više mara i energije svoj voljeni grad oblikujemo kao još bolje i ugodnije mjesto za život, poručila je u čestitki Pavičić Vukičević. (Izvor: HRT)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.