Ministar Banožić na 30. obljetnici pogibije branitelja u Komletincima

Ministar Banožić na 30. obljetnici pogibije branitelja u Komletincima

Izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar obrane Mario Banožić u subotu je nazočio u Komletincima na obilježavanju 30. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja, pripadnika 105., 109. i 131. brigade, 11. Domobranske pukovnije, 3. i 5. Gardijske brigade, Ministarstva unutarnjih poslova i postrojbe HOS-a.

Na komemoraciji za hrvatske branitelje poginule u Komletincima 1991. godine, položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić na obilježavanju tridesete obljetnice bitke za Komletince i junačke pogibije četrdeset i četiri hrvatska branitelja rekao je da hrvatski branitelji trebaju svima biti primjer kako se čuva i voli Domovina. „Oni su zaslužni za Hrvatsku kakvu danas imamo“, poručio je Banožić.

Istaknuvši snagu zajedništva i ljubavi prema Domovini koja je hrvatskim braniteljima oduvijek bila iznad svega, ministar je odao priznanje pripadnicima svih postrojbi koje su prije 30 godina branile Komletince.

„Branitelji s našeg područja ojačani braniteljima iz Zagreba i Bjelovara pokazali su što znači hrvatska odlučnost, hrabrost i snaga koja izvire iz zajedništva. I unatoč žrtvama i stradanjima, jednom za sva vremena na našem slavonskom tlu zaustavili su i slomili neprijatelja“ rekao je ministar te poručio da upravo spomenik poginulim braniteljima u Komletincima svjedoči kolika je cijena slobode koju danas živimo.

Uz obitelji poginulih i nestalih branitelja, predstavnike matičnih postrojbi poginulih pripadnika, Udruga poginulih branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije, izaslanstva Gradova Bjelovara, Čazme, Otoka i Mjesnog odbora Komletinci obilježavanju su nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, načelnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

MORH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.