Na svečanoj sjednici uručene ovogodišnje Nagrade Grada Varaždina

Na svečanoj sjednici uručene ovogodišnje Nagrade Grada Varaždina

U gledalištu HNK u Varaždinu sinoć je održana svečana sjednica u povodu Dana Grada Varaždina i blagdana svetog Nikole, zaštitnika Varaždina. Domaćinima na sjednici su se pridružili i mnogobrojni gosti i uzvanici, a dodijeljene su i nagrade Grada. Pozdravne govore održali su predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i gradonačelnik Neven Bosilj, a čestitke njima i svim žiteljima Varaždina uputili su izaslanici državnog vrha.
Predsjednica Gradskog vijeća u nadahnutom je govoru podsjetila na mnogobrojne vrijednosti i ljepotu života u gradu koji je proglašen najboljim za život od većih gradova u Hrvatskoj, te istaknula važnost obrazovanja i očuvanja tradicijskih vrijednosti koje taj grad čine posebnim.
Gradonačelnik je govorio o viziji razvoja grada koja se bazira na briizi o ljudima, posebice mladima. Istaknuo je i rješavanje problema s balama u Brezju, te naglasio da će projekte koje su zacrtali, a odnose se na zračnu luku, projekt kučanske rampe i druge za svog mandata i provesti u djelo.

Na svečanoj sjednici uručene su i ovogodišnje Nagrade Grada najzaslužnijim institucijama i pojedincima. Nagrada za životno djelo uručena je: Stjepanu Čuseku, Slavenki Majski Cesarec, Nenadu Opačiću, Ivanu Rukljiću, Nagrada Grada Varaždina pripala je: Aleksandri Saši Božović, Goranu Mihaliću posthumno, Ireni Vrdoljak, a  Plaketa Grada Varaždina: Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Biškupec, Srebrenki Golubić, Klubu podvodnih aktivnosti “DRAVA“ Varaždin, Kulturnom umjetničkom društvu Hrvatske željeznice Varaždin, Nogometnom klubu Sloboda Varaždin. Medalje Grada Varaždina uručene su: Sofiji Cingula i Darku Rušecu, Udruzi specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin, Marijanu Husaku, Tomislavu Cvetku i Rudolfu Kišičeku.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.