Predsjednik Milanović na obilježavanju 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice

Predsjednik Milanović na obilježavanju 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice na kojoj je čestitavši vatrogascima obljetnicu istaknuo kako nema pozitivnije, ali i opasnije ljudske djelatnosti od vatrogastva.   

„U toj djelatnosti Hrvatska je gornja elita. Dobra je zbog tradicije i zbog ulaganja, dobra je i zbog ovih zadnjih mjera integracije vatrogastva u državnu upravu, što smo možda trebali napraviti i ranije. To je dobar potez“, poručio je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju. 

Naveo je kako se i kao političar i kao predsjednik vlade upoznao s važnošću, odvažnošću i hrabrošću ljudi koji se bave vatrogastvom istaknuvši kako je u Hrvatskoj sveukupno oko 1800 dobrovoljnih vatrogasnih društava. „Tih udruga lokalnih muškaraca i žena s kojima se tako često i nepravedno zbijaju šale, a da to oni koji govore nemaju pojma o čemu govore. Hrvatska ima nešto više od 400 općina i stalno su na meti upravno-pravnih i koncepcijskih dušebrižnika koji kažu da ih ima previše. Zašto ne kažu da ima previše dobrovoljnih društava? Nema ih previše kao što nema previše ni općina. Dobrovoljna vatrogasna društva potrebna su kao što su i općine potrebne“, zaključio je predsjednik Milanović.  

Osim predsjednika Milanovića na obilježavanju 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice govorili su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, zastupnik u Hrvatskom Saboru i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanader i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.