Od utorka 14., pa sve do nedjelje 26. lipnja Ivanovec slavi svoje dane

Od utorka 14., pa sve do nedjelje 26. lipnja Ivanovec slavi svoje dane

Od utorka 14., pa sve do nedjelje 26. lipnja Ivanovec slavi svoje dane. Nakon otvorenja proslave s vrtićkim maturantima na terenima NK „Mladost“ Ivanovec, u tamošnjem Domu kulture održana je svečana sjednica povodom dana mjesta.

Ivanovec je najveće prigradsko naselje u sastavu Grada Čakovca, što su na sjednici dokazali brojnošću, izvedbama Kulturno umjetničkog društva „Katruže“ uz voditeljicu Antoniju Jurinec, izložbom u povodu 15 godina Foto-kino kluba Ivanovec, prezentacijom završetka projekta osnovnoškolaca uz 150 godina školstva u Ivanovcu i brojnim odrađenim projektima. Ivanovec trenutno broji 1945 stanovnika u 616 kućanstava, a kako je istaknula u svom govoru predsjednica Mjesnog odbora Ivanovec Melita Kraljić, ujedno i 124 tvrtki, opg-ova i obrta. „Slušajući naše sumještane, njihove potrebe prenosimo u Grad Čakovec u kojem ovaj saziv gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom ima sluha za Ivanovec, kao i za druge mjesne odbore. Tako smo u manje od godinu dana obnovili pročelje fasade na grobnoj kući, obnovljena je i građevinska dozvola za Sportski park Ivanovec te je dokumentacija spremna za prijavu na EU fondove. Napravljena je prva faza rekonstrukcije stropa i rasvjete u ovoj dvorani, po prvi puta na radost najmlađih snijegom se zabijelio brijeg kod škole, a postavljena je i kamera za nadzor brzine u ulici Josipa Broza, uz niz drugih projekata. Ovih dana završena je nova zaštitna ograda oko nogometnog igrališta NK Mladost, na čemu zahvaljujemo Gradu Čakovcu“, u svom je govoru rekla predsjednica MO te najavila kako je jedan od veći planova za budućnost otvoriti nova gradilišta kako bi mladi mogli ostati u svom kraju.

Gradonačelnica Cividini: „Ponosni smo na Ivanovečko srce“

Poseban naglasak na sigurnost mještanki i mještana, posebice kada je promet u pitanju, stavila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i najavila kako kreće projekt sanacije ulice Josipa Broza i asfaltiranje dijela prometnica diljem mjesta.

„Intenzivno radimo na idejnom rješenju za uređenje prometnice za obilaznicu, kako bi se rasteretio teretni promet i dodatno povećala sigurnost svih sudionika u prometu, posebno djece, a svjesni smo problema kod spoja na državnu cestu na kružno raskrižje iz nekih prijašnjih vremena, ali znam da ćemo zajedno i to riješiti u narednom razdoblju. Moram zahvaliti predsjednici Mjesnog odbora te Ivanovčarkama i Ivanovčarima koji su nam podrška i partneri u svim akcijama. S mnogima od vas sjeli smo i popričali, čula sam vaše ideje te sada slijede konkretnije realizacije kako bi Ivanovec i Čakovec bili još poželjnija mjesta za život“, rekla je čakovečka gradonačelnica i u svoje te u ime župana Međimurske županije Matije Posavca posebno čestitala Foto – kino klubu Ivanovec koji je na svečanosti povodom Dana Grada Čakovca imao čast prvi dobiti nagradu za mlade „Adam Zrinski“, a tijekom Dana Ivanovca pripremio izložbu kao presjek svog dugogodišnjeg uspješnog rada.

„Drage Ivanovčarke i Ivanovčari, sretan vam vaš dan, sretan nam dan Ivanovca, u svakom projektu, manifestaciji i akciji koju organizirate ili provodite osjeća se Ivanovečko srce na koje smo izuzetno ponosni“, zaključila je Cividini.

150 godina školstva u Ivanovcu

Pritom je posebno priznanje primio uspješan stolnotenisač Nino Baša i zaslužio veliki aplauz, a u sklopu sjednice ujedno je svečano otkrivena spomen-ploča na drugoj školskoj zgradi, sadašnjoj zgradi Doma kulture u Ivanovcu. To je jedina od triju zgrada koja još nije imala spomen-ploču, a gdje se punih 50 godina prošloga stoljeća odvijala nastava. Isto je dio aktivnosti projekta učenika petih i sedmih razreda OŠ Ivanovec, u sklopu Projekta Građanin i odabrane teme „Godine su ipak važne – 150 godina školstva u Ivanovcu“. U projektu do kraja školske godine sudjeluju učenici: Mura Blažević, Tara Puhalović, Leonarda Vlahek, Toni Novaković Toplek, Anja Zagorec, Janja Ružman i Lota Mihaljković pod vodstvom mentorica Palmine Novak i Nataše Kralj uz ravnateljicu OŠ Ivanovec Kseniju Korent, a zajedno s njima spomen ploču otkrile su gradonačelnica i predsjednica MO.

Središnji događaj proslave dana mjesta su sportske igre na prostorima NK Mladost Ivanovec u subotu, u nedjelju će se održati mimohod i misa u Župnoj crkvi, u srijedu 22. lipnja jutarnje polaganje vijenaca povodom Dana antifašističke borbe, a od 18:30 sati Foto kino klub i gosti u Dom kulture donose „Večer glume i plesa“. U četvrtak je planirano druženje umirovljenika od 15 sati ispred Doma kulture, dok se u subotu u 14 sati otvara izložba Udruge „Izvor“, a od 16 sati u organizaciji KK „Mladost“ igra košarkaški turnir.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.