Dani Međimurske županije s najavama i događanjima u četvrtak 13. travnja

Dani Međimurske županije s najavama i događanjima u četvrtak 13. travnja

U  četvrtak je u Međimurskoj županiji  sve u znaku najava i proslave 30. županijske obljetnice. Već u 9 sati počinje zasjedanje skupštine, a u 12,30 sati u Međimurskoj palači turizma (Ulica bana Josipa Jelačića 22E, Čakovec) održat će se press konferencija s najavom Speedway Grand Prix – sportske manifestacije koja će se održati 29. travnja 2023. godine u Donjem Kraljevcu.

Međimurska županija u čast 30 godina djelovanja i razvoja predstavlja prigodnu knjigu posvećenu svim ljudima koji su sudjelovali u radu Međimurske županije i koji su davali sebe za stvaranje životnog okruženja za primjer. Promocija knjige „Županija za nove naraštaje“ održat će se u 17 sati u dvorani Riznice Međimurja, u Starom gradu u Čakovcu.

U caffe baru Bedem, u Starom gradu u Čakovcu, u 18 sati otvara se prodajna izložba slika koje su donirali likovni umjetnici amateri Katruži. Riječ je o novoj akciji Međimurske zaklade solidarnosti Katruža, ovoga puta u sklopu Dana Međimurske županije, a također sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije u 19 sati, u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu članovi Matice Hrvatske Ogranka Čakovec predstavit će spomenicu Ogranka. Predstavljanje će pratiti i otvorenje dokumentarne izložbe o povijesti čakovečkog Ogranka Matice hrvatske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.