Okrugli stol u povodu Dana Europe „Hrvatska 10 godina u Europskoj uniji“

Okrugli stol u povodu Dana Europe „Hrvatska 10 godina u Europskoj uniji“

Hrvatska paneuropska unija i Zaklada Hanns Seidel – Ured u Zagrebu organiziraju u subotu, 6. svibnja s početkom u 10 sati okrugli stol „Hrvatska 10 godina u Europskoj uniji“ u Hrvatskoj paneuropskoj uniji (Jurišićeva 1A, Zagreb).

 Na ovom skupu koji se organizira povodom Dana Europe, a kojim se obilježava i 100 godina paneuropskog pokreta, sudjelovanje su najavili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Međunarodne paneuropske unije Alain Terrenoire, supredsjedatelj Paneuropske radne skupine u Europskom parlamentu Karlo Ressler, predsjednik Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić, ravnateljica Ureda Zaklade Hanns-Seidel u Zagreb Aleksandra Markić Boban, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije Mislav Ježić i predsjednik Mladeži Hrvatske paneuropske unije Pavao Nujić.

 Voditelj okruglog stola je glavni tajnik Hrvatske paneuropske unije Vanja Gavran. Paneuropska unija, kao najstarija organizacija koja promiče zajedništvo europskih naroda, danas djeluje u 28 europskih zemalja. Temeljena na vrijednostima grčke mudrosti, rimskoga prava i kršćanstva, zalaže se i promiče ideje sveeuropskog zajedništva u različitosti, za snažnu Europu, za proširenje Europske unije kao i za mir i ljudska prava koji su usađeni u modernu Europsku uniju. Veliki broj zastupnika u Europskom parlamentu, kao i nacionalnim parlamentima, članovi su Paneuropske unije, a unutar Europskog parlamenta djeluje i Paneuropska skupina koja redovno održava svoje sastanke i različite skupove, promičući paneuropske ideje.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.