Karlovac 439. rođendan slavi od Ivanjskog krijesa do Rođendanskog bala

KARLOVAC

Ove godine Karlovčani 439. rođendan svoga grada slave  puna tri tjedna – od velikog Ivanjskog krijesa koji je održan 23. lipnja  pa do 13. srpnja Rođendanskog bala. Cijelo to vrijeme domaćini i njihovi gosti moći će uživati u mnoštvo koncerata, festivala, te predstava na nekoliko lokacija u gradu.

– Program koncerata započeo je s Ivanjskim krijesom i velikim koncertom Crvene jabuke, a uoči rođendana cijeli tjedan održavat će se dnevni boravak na Trgu bana Jelačića s brojnim aktivnostima, dok će na velikoj pozornici 11. srpnja nastupiti Tram 11, a 12. srpnja Divlje jagode. Sve završava tradicionalnim Rođendanskim balom i velikim koncertom Massima -  najavio je predsjednik udruge Izvan fokusa Filip Trezner.

Evo što je o krijesovima izvijestio Radio Mrežnica: Iako su Gažani požurili s paljenjem, sedam minuta prije 22 sata, plamen s banijanske strane vrlo brzo je uhvatio ritam sa suprotne strane obale. Iako gotovo uvijek Gažani izgrade visok, ali uzak krijes, a Banijanci baš suprotno – niži, ali širi, rezultat je neriješen.Oba su predivno gorjela i žarila jednako još satima nakon što su i posljednji gosti otišli kući, a treba reći da su to ipak bili gosti s gažanske strane.Vatromet, ispucan sa sredine Kupe ponovo je bio spektakularan. A svemu su posebnu čar ove godine dali laseri postavljeni duž Banijanskog mosta i usmjereni u nebo. Žera i ekipa iz Crvene jabuke posebno su oduševili s obzirom da su koncert imali na pozornici postavljenoj gotovo na samome mostu s banijanske strane. Upravo ovaj iskorak ekipe iz Izvan fokusa izazvao je golemo zadovoljstvo većine posjetitelja.– Ostavlja se lijepi dojam kao da je pozornica skoro pa na vodi, a s obzirom da smo mi u Karlovcu onda je to jako cool. (Foto: Facebook Grada Karlovca)

Programi će se održavati u Glazbenom paviljonu, Šancu, te Zorin domu… čiji je ravnatelj Srećko Šestan podsjetio da se za proslave rođendana Karlovca održavaju Međunarodna ljetna škola gitare, KAKAFE kazališni festival, Flautistička akademija, Međunarodni festival folklora, te gostovanja različitih kazališta i njihovih predstava.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.