Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao građanima Dan neovisnosti

PREMIJER

"Prije dvadeset i sedam godina Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s bivšom državom. Dan neovisnosti slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske.Stoga se s posebnom zahvalnošću prisjećamo herojstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote položili u obrani domovine. Hrvatska je danas moderna i demokratska država, članica Europske unije i NATO-a. Pred nama su i dalje mnogi izazovi, poput jačanja pravne države i vladavine prava te osnaživanja institucija koje svojim djelovanjem moraju ulijevati povjerenje svim građanima. U Europskoj uniji, naši sljedeći ciljevi su ulazak u Schengenski prostor i europodručje. Tako će, uz potporu razvojnih projekata i europskih fondova, Hrvatska postati još sigurnija i prosperitetnija.

Danas Hrvatska drugu godinu zaredom ostvaruje proračunski suficit, istodobno bilježeći pad javnog duga, stalan gospodarski rast i povećanje zaposlenosti. Politička stabilnost, odgovorno upravljanje javnim financijama i poticajni gospodarski pokazatelji pružaju priliku, ali nameću i obvezu za nastavkom provedbe sveobuhvatnih strukturnih reformi.Stoga predano radimo na dobrobit svih naših građana i gradimo društvo u kojem će svi imati kvalitetniji život, bolje plaćen posao te moderno obrazovanje primjereno potrebama tržišta rada i izazovima budućnosti.Zajedno trebamo raditi na daljnjoj izgradnji uspješne i uređene Hrvatske, čvrsto ukorijenjene u europske vrijednosti. Naša je zadaća nastaviti razvijati tolerantno i uključivo društvo koje promiče i štiti slobodu i demokraciju, jednakost i solidarnost te temeljna ljudska i manjinska prava.

Hrvaticama i Hrvatima i svim našim sugrađanima u zemlji i inozemstvu, u ime hrvatske Vlade i osobno, čestitam Dan neovisnosti!"

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.